Любителям  детективів
D:\Я. К.П\Books_simpatia.png
                                                                                    

     Ніщо не принесло світу стільки розгадок, як книга. В ній зібрано розум мільйонів людей, що жили до нас. Ми б нічого не вміли і не знали, якби не було книг.
    Книги - бездонна криниця. З неї усі  пють воду, але вона не міліє, бо книг стає все більше. Кожного року видаються тисячі нових книг.
    Книги – справжні чарівники. Вони відкривають таємниці речей, вчать розуму, дарують зустрічі з різними людьми. Завдяки книгам ми можемо заглянути у далеке минуле і майбутнє.
         Великим попитом у підлітків користуються детективи. Якщо ви вважаєте детективи несерйозною літературою, то ви сильно помиляєтесь. Бо справжній детектив – це література в чистому вигляді, суміш письменницького професіоналізму найвищого ґатунку і розважальності не менш високого рівня. Це віртуозна техніка помножена на непогамовану фантазію, але обумовлена вельми суворими правилами гри, адже детектив - жанр ой який вибагливий.
      
            У нашій бібліотеці є великий вибір пригодницької літератури.
    Одним із метрів детективного жанру був Артур Конан Дойл. Картинки по запросу Книги Артура Конандойля. картинки
1881 року письменник створив образ славнозвісного детектива Шерлока Холмса та його вірного друга й біографа доктора Ватсона. Ці герої розкрили заплутані справи  у 60 книгах. У Лондоні за адресою  Бейкер-Стріт 221-Б знаходиться музей цих літературних героїв.Похожее изображение
У нашій бібліотеці ви можете познайомитись з його книгами

                  
      
Королевою детективу називають Агату Крісті.Похожее изображение
        ЇЇ книг вже видано 2 мільярди примірників на всіх мовах світу. Приватний детектив Еркюль Пуаро та міс Марпл, що живе у маленькому провінційному містечку і знає усі місцеві плітки, з легкістю розплутують усі злочини.
        Картинки по запросу Книги Агаты Крісті картинки

  Серія  книг "Советский детектив" містить твори різних авторів. 

Георгий Брянцев - По тонкому льдуА. Адамов - Личный досмотр. Черная мольГеоргий Брянцев - По тонкому льду   А. Вайнер, Г. Вайнер - Эра милосердия. Я, следователь... (сборник)
Всі вони - визнані майстри детективного жанру. Герої їхніх романів, повістей, оповідань – працівники  карного розшуку і спецслужб, які з честю виконують свій професійний обов’язок.  Декотрі твори написані на реальних подіях. Ці книги знайдете у бібліотеці.
                         
Джеймс Гедлі Чейз  британський письменник , написав більше 100 романів,
один з найзнаменитіших детективних авторів. Джеймс Хедли Чейз
      

   З тритомним виданням можете ознайомитись у нашій бібліотеці.

А что же случится со мной. Негде спрятаться золотым рыбкам. Детальна інформація, ціни, характеристики, опис
Його називають російським Жюлем Верном і основоположником науково-фантастичного напряму   в російській літературі. На рахунку Олександра Бєляєва більше 70 науково-фантастичних творів, серед яких 13 романів, екранізація більше 10 його творів, десятки нагород, сотні рецензій, мільйони відгуків. Книги Олександра користувалися неймовірним успіхом, адже йому довелося жити під час значних змін: наукового і технічного прогресу, коли будь-яка, удавана фантастичною задумка або ідея могла наступного дня перетворитися на реальність. Сьогодні роботи автора залишаються захоплюючими і унікальними. Будучи майстром пера у своєму жанрі, письменник залишив спадщину, яка не старіє і цінується донині.Картинки по запросу
         
                                                Вікторина

Хороший детектив повинен володіти такими якостями: увагою, кмітливістю та інтуїцією, логічним мисленням,  гарною пам'яттю, почуттям часу. Пропоную вам на перевірку своїх якостей ряд випробувань.
І. Кожен детектив повинен знати професійний сленг, тобто розуміти значення слів. Отже,
а)  Те, з чого починається детектив
б)  Ручний портрет злочинця
в)  «Елементарний»  нишпорка
г)  Браслети, які не прикрашають дам
д)  Дільничий з Дикого Заходу
е)  Щось безсмертне, як багато хто запевняє
є)  Якщо це маєш, спиш спокійно
ж)  Вимога взамін потрібної послуги
ІІ.  Впізнай книгу та її автора:
1.      Громадянка К.-Д. вела сумнівний спосіб життя, обманним шляхом заволоділа житлом громадянина З. Прийшов громадянин Р., кваліфікував дії громадянки К.-Д. як незаконні і виселив її з чужої житлової площі.
2.      Якийсь довгожитель, громадянин К.Б. викрав молоду, красиву громадянку В. з метою взяти шлюб. Але громадянин І. розкриває секрет довгожителя і вбиває його, звільнивши громадянку В.
3.      Красива, але підступна пані усуває зі свого шляху ще гарнішу панянку- свою суперницю. Але та повертається до життя завдяки незвичному способу реанімації, який і досі не застосовується в медицині
4.      Громадянин С.Б. категорично заборонив своїй дружині проникати в певне житлове приміщення. Але вона порушила заборону внаслідок цікавості.  Громадянин С.Б. скоює замах на свою дружину

ІІІ. Обережно, розшук! Шановні учні! Нам надійшло повідомлення про те, що з в’язниці втекла банда злочинців. Маємо прикмети. Хто це?

а) Це ватажок мафії. Маленького зросту, оченята бігають сюди-туди, давно не голився. Добре маскується під кактус.

б) Цей злочинець бере не розумом, а силою. Любить «малину». Ходить косолапо.
в) Природа нагородила його швидким бігом,  даром підслуховування, заплутуванням слідів, косими очима.

г) Цей злочинець має високі ноги. Має банду сірих ворогів. Особлива прикмета: раз на рік на місці злочину втрачає одне і те ж.

Перевір свої знання:
І. а) злочин;
   б) відбитки пальців;
   в) Шерлок Холмс;
   г) наручники;
   д) шериф;
   е) мафія;
   є)алібі;
   ж)шантаж.


ІІ. 1.«Коза-дереза», народна казка.
     2. «Василиса Прекрасна», російська народна казка.
     3. О.Пушкін «Казка про сплячу царівну.»
     4. Ш.Перро «Синя Борода»
ІІІ. А) Їжак;
       Б) Ведмідь;
       В) Заяць;
       Г) Лось.

         

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу