День пам'яті Героїв Крут

       29 січня у актовому залі  гуртожитку  проведено годину пам’яті «Пам’ятай про Крути». Захід був присвячений   пам’яті  300 київських студентів і учнів гімназій,   що  стали на захист незалежності своєї Вітчизни далекого 1918 року.            









      У заході взяли участь активісти бібліотеки. Учні  наголосили у своїх розповідях на важливості теми захисту держави, необхідності подальшого зміцнення й розбудови Збройних Сил України як запоруки незалежності України. Було проведено історичні паралелі між подіями початку 1918 року та реаліями сьогоднішнього дня, коли Україна знову змушена виборювати та захищати свою незалежність.
   Розповідь юнаків і дівчат супроводжала презентація, відеофільм «Бій під Крутами», тизер
«Крути. 29 січня», вірші.




       Під час заходу увагу було привернуто на важливості теми захисту держави, необхідності подальшого зміцнення й розбудови Збройних Сил України як запоруки незалежності України. Було проведено історичні паралелі між подіями початку 1918 року та реаліями сьогоднішнього дня, коли Україна знову змушена виборювати та захищати свою незалежність.
     Бібліотекар у заключному слові наголосила, що подвиг українських юнаків під Крутами, які своєю кров’ю окропили святу землю в боротьбі за волю України, навічно залишиться в історії як символ національної честі, героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.  Ця героїчна й водночас трагічна подія знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення нашого права жити на власній землі та святого обов’язку — боронити її.
.




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу